Jadłospis

Poniedziałek

Śniadanie

– zupa mleczna

– kanapki z wędliną, warzywa

I danie obiadowe

– zupa grochowa

II danie obiadowe

– naleśniki z serem i śmietaną

– sałatka owocowa

– kompot

Podwieczorek

– jogurt mix

– chrupki kukurydziane


Wtorek

Śniadanie

– zupa mleczna

– kanapki z jajkiem gotowanym i serkiem topionym, warzywa

I danie obiadowe

– zupa kalafiorowa

II danie obiadowe

– pulpety w sosie pomidorowym

– makaron

– sałata lodowa z sosem jogurtowym

– kompot

Podwieczorek

– ciastko sezamowe

– pomarańcza


Środa

Śniadanie

– zupa mleczna

– kanapki z twarożkiem i dżemem, warzywa

I danie obiadowe

– zupa pomidorowa z ryżem

II danie obiadowe

– podudzie z kurczaka pieczone

– ziemniaki

– surówka kolorowa (marchewka, seler, burak, jabłko)

– kompot

Podwieczorek

– jogurt owocowy

– banan


Czwartek

Śniadanie

– zupa mleczna, płatki śniadaniowe do wyboru

– kanapki z pastą rybną i serem żółtym, warzywa

I danie obiadowe

– zupa z kapuśniak

II danie obiadowe

– bitki wieprzowe duszone z marchewką

– kasza bulgur

– sałatka szwedzka z ogórków

– kompot

Podwieczorek

– pączki

– herbata owocowa


Piątek

Śniadanie

– stół szwedzki: kakao, pieczywo, masełko, wędliny, ser kanapkowy, warzywa

I danie obiadowe

– zupa zaciekowa

II danie obiadowe

– kotlet z jaj

– ziemniaki

– surówka z kapusty pekińskiej

– kompot 

Podwieczorek

– galaretka owocowa z truskawkami i bitą śmietaną